Etalagebenen

ClaudicatioNet bestaat sinds 2011. Het doel van het netwerk is om kwalitatief hoogstaande zorg te leveren aan patiënten met etalagebenen. Deze groep patiënten ervaart klachten van spierpijnen en kramp in een of beide benen tijdens het lopen, traplopen of fietsen. De pijn wordt veroorzaakt door een probleem met de doorbloeding van het been.

Zo kunnen wij helpen

Een ClaudicatioNet fysiotherapeut bekijkt samen met de patiënt de klachten en bewegingsmogelijkheden en stelt op basis daarvan een persoonlijk trainingsschema op. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen, maar ook uit fietsen, spierversterkende oefeningen en indien nodig aanpassing van het looppatroon. Gaandeweg wordt de begeleiding afgebouwd en dient de patiënt zelfstandig te gaan trainen. Dit zelfstandig trainen gaat volgens een vooraf opgezet trainingsschema. 


ClaudicatioNet Logo

Over ClaudicatioNet /verzekering

Het netwerk zorgt voor goede scholing van alle deelnemende therapeuten en voor een goede communicatie tussen professionals. Voor veel verzekeraars wordt de behandeling voor etalagebenen alleen vergoed indien uw therapeut ook is aangesloten bij het ClaudicatioNet(werk).