Wat is handtherapie?

Handtherapie is een erkende specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en ergotherapie. Een handtherapeut heeft hier een aparte nascholing voor gevolgd en weet alles over de anatomie van de handen. De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen aan de hand, pols of arm. Het kan hierbij gaan om spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of pols.

Zo kunnen wij helpen

Een handtherapeut kan bijvoorbeeld helpen wanneer er klachten zijn aan de hand, arm of pols bij het revalideren na een operatie of bij pijn/schade door een ongeluk of overbelasting. Er zijn verschillende oorzaken van de klachten en daarom ook verschillende behandelingen. Handtherapeuten werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.


Over NVHT

Het het Nederlands Gezelschap voor Handtherapie (NTHT) streeft naar een krachtenbundeling tussen de disciplines die zich bezig houden met handtherapie zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten maar ook gipsverbandmeesters, oefentherapeuten, revalidatieartsen, psychologen en andere professioneel geïnteresseerden.