Wat is traumarevalidatie?

Fysiotherapie bij traumarevalidatie wordt toegepast bij patiënten die letsel hebben opgelopen na een ongeval en daardoor problemen ervaren bij het bewegen. Denk bijvoorbeeld aan sporten, werk of dagelijkse handelingen. Het kan gaan om verstuikingen of eenvoudige botbreuken, maar bijvoorbeeld ook om open breuken, wervelbreuken of bekkenbreuken.

Zo kunnen wij helpen

Een fysiotherapeut helpt met de revalidatie van botten, spieren of het bewegingsapparaat na een ongeval. Een behandeling kan bestaan uit trainingstherapie en begeleiding voor terugkeer naar werk of sport.  Belangrijk tijdens de revalidatie is het doseren van wanneer u weer meer mag gaan belasten, en wanneer u juist een stap terug moet doen voor voldoende kans op herstel van een breuk of ander letsel.


Netwerk Traumarevalidatie VUmc

Wij zijn onderdeel van het Netwerk Traumarevalidatie van het VUMC/AUMC. Dit is een netwerk ontwikkelt om adequate zorg te kunnen leveren voor de patiënten. Een voordeel van het netwerk is zeer korte lijnen tussen het ziekenhuis en de praktijk bij u in de buurt. Hierdoor vind er veel overleg onderling plaats. Alle therapeuten die deel nemen aan het netwerk hebben specifieke ervaring en nascholing gevolgd op het gebied van traumarevalidatie.