Fysiotherapie

Welkom op de website van Fysiotherapie de Grote Rivieren.

Wij zijn een praktijk voor fysiotherapie in de Rivierenbuurt in Amsterdam. Ons werkgebied beslaat de Rivierenbuurt, de Pijp, Oud-Zuid en een stuk van Buitenveldert. We delen de praktijkruimte met de gelijknamige huisartsenpraktijk. De praktijk voor fysiotherapie is in 1986 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de huidige vorm.


Coronavirus:

Bel 0800-1351 voor vragen m.b.t het Coronavirus of raadpleeg hier meer informatie van het RIVM.

De fysiotherapiepraktijk is open voor reguliere patiëntzorg. U kunt ons bellen voor het maken van een afspraak, of online een afspraak inplannen.

Om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen, verzoeken wij u vriendelijk een mondkapje mee te nemen naar de praktijk en te dragen in alle openbare ruimten. Zo kan de behandeling in de praktijk, voor jou en ons, verantwoord en veilig plaatsvinden.

– Neem bij koorts (>38 graden) en luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid)
telefonisch contact op met uw huisarts;
Indien u een afspraak heeft, hou dan op de dag van de afspraak in de gaten of u koorts heeft, hoest of benauwdheid ervaart. Zoja, moet u de afspraak afzeggen en kunt u niet naar de praktijk komen;
– Bij het maken van de afspraak krijgt u te horen via welke ingang u binnen mag komen. Op de deuren staat INGANG A en INGANG B aangegeven. Zorg dat u precies op tijd bent voor uw afspraak en niet te vroeg, u kunt niet binnen wachten.
– Wij houden nauwlettend informatie van alle kanalen (KNGF, RIVM en LHV) in de gaten en handelen hier naar.


Wat is fysiotherapie?

Heeft u moeite met bewegen, last van uw spieren of gewrichten of moet u herstellen na een ongeluk? Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen om uw gewrichten te mobiliseren, uw spieren te versterken, uw uithoudingsvermogen te vergroten en uw houding te verbeteren.

Onderzoek

In een gesprek brengen wij in kaart wat uw klachten precies zijn. Daarna voeren we een gericht lichamelijk onderzoek uit. Is het beeld compleet? dan maken we een persoonlijk behandelplan. Ons doel is altijd om uw gezondheid en kwaliteit van leven te optimaliseren.

Oefening

Gedurende het herstelproces werken we nauw samen met andere zorgverleners. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld medisch specialisten, huisartsen, ergotherapeuten en andere fysiotherapeuten en praktijkondersteuners.


Overleg


Behandelingen en trajecten

Binnen de praktijk zijn alle therapeuten opgeleid tot algemeen fysiotherapeut. Zij hebben kennis van de meest voorkomende klachten. Daarnaast heeft elke therapeut een eigen subspecialisme. Dat betekent dat zij door nascholing of cursussen gespecialiseerd zijn in een bepaald type aandoening of lichaamsdeel. Wij hopen u indien mogelijk direct in te plannen bij de therapeut die u het best kan helpen.

Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle specialismen / specifieke trajecten


Vergoeding zorgverzekering

Fysiotherapie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed uit de aanvullende verzekering. In enkele gevallen kan het ook uit de basisverzekering vergoed worden. Dit wordt dan een chronische indicatie genoemd. Hieronder valt bijvoorbeeld vergoeding voor fysiotherapie bij MS, etalagebenen of revalidatie na een botbreuk.

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten voor 2020. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding van uw verzekeraar zullen wij dit direct declareren. In alle andere gevallen ontvangt u per mail of post een nota. Voor een overzicht van onze tarieven kunt u de tarievenlijst raadplegen.


Ons team