Elke fysiotherapiepraktijk heeft zijn eigen manier van werken, zo ook wij.

Wij vinden het van belang dat zowel u als patiënt en wij als therapeut samen werken aan herstel. U bent de deskundige op het gebied van uw lichaam, wij zijn de deskundigen op het gebied van therapie. Het eerste weegt zwaar mee in de kans op een goed resultaat. Doel van een behandeling moet zijn om u als patiënt meer inzicht te geven omtrent herstel en bewegen, om op die manier meer grip te hebben op uw klachten.

Om die rede kiezen wij voor een actieve aanpak in herstel. De basis voor therapie bestaat uit adviezen en oefeningen gericht op herstel. Ondersteunend kunnen we onder andere technieken inzetten om gewrichten soepeler te maken (mobiliseren), tapen of spalken aanmeten. Aan het eind van een episode is het de bedoeling dat u weet hoe u om moet gaan met uw klachten, en deze in de toekomst kan voorkomen.

Gedurende het behandeltraject overleggen wij indien nodig met de verwijzer, uw huisarts of andere professionals als ergotherapeuten. Aan het eind van de episode wordt een verslag van het traject naar uw huisarts gestuurd. Zo is hij of zij op de hoogte van de verrichte handelingen en het resultaat.